Zoete aardappel noedels met broccoli curry (2024)

8

Door Mind Your Feed aanDiner

Ik vertelde al dat de zoete aardappel weer regelmatig op tafel gaat komen, het blijft namelijk een van mijn favorieten groenten. Okee, vooruit, samen met broccoli dan. Ik heb deze twee standaard in huis, en ik heb je vorige weekal laten zien hoe ontzettend veel lekkers je kunt klaar maken met een zoete aardappel. Wat nog op mijn lijstje stond, was om er noedels mee te maken, in een lekker currygerecht. Ik hou ervan om Indiase smaken toe te voegen aan een gerecht, de rijke volle specerijenvan die keuken maken dat élk gerecht net even meer bijzonder wordt. Zo bedacht, zo gedaan, deze zoete aardappel noedels met broccoli curry is een combi van heel veel smaak én van mijn favoriete groenten!

Zoete aardappel noedels met broccoli curry (2)

Na een heerlijke week in de sneeuw, en bijna 2 weken lang typische Oostenrijkse gerechten, had ik wel weer trek wat anders! Ik heb heerlijk gegeten hoor, daar niet van, maar ik hou van variatie op mijn bord. Doordeweeks komt hier de hele wereld op tafel, juist omdat ik van zo ontzettend veel keukens kan genieten. Meestal eten we wel 1 keer per week bijvoorbeeld Italiaans, maar ook zeker 1 keer per week een Oosters gerecht. Niet altijd helemaal zelfgemaakt trouwens, want er zijn ook zeker potjes en pakjes die ik wel gebruik!

Al sinds jaar en dag staat er hier namelijk een pot Milde curry pasta van Patak ‘s in de koelkast. Wel elke keer een nieuwe pot natuurlijk, maar deze currypasta heb ik standaard in huis. Het is zo gemakkelijk om hiermee een Indiase maaltijd op tafel te zetten, én deze pasta bestaat helemaal uit pure ingrediënten! Kijk, dat past dus helemaal bij mij, want ik heb echt niet altijd de tijd om zelf mijn kruidenpasta’s te maken….

Zoete aardappel noedels met broccoli curry (3)

De currypasta van Patak’s is hier al jaren favoriet, vrij van kunstmatige toevoegingen en vol met lekker veel intense smaken van onder andere koriander, komijn, fenegriek en gember. Ik gebruik deze pasta meestal om net wat meer intensiteit te geven aan mijn dagelijkse gerechten. Misschien mag je de curry die ik maakte helemaal geen curry noemen in de traditionele betekenis van het woord, maar dat maakt mij verder niet uit hoor! Ik vind het juist zo makkelijk om op deze manier wel een Indiase maaltijd op tafel te zetten, zonder dat ik me helemaal hoef te verdiepen in de recepten van een Tikka Massala of Kip Korma. En zonder dat ik in allerlei exotische winkels mijn boodschappen moet doen.

Zoete aardappel noedels met broccoli curry (4)

De noedels maakte ik van zoete aardappel en daar heb je wel een spiraalsnijder voor nodig. Heb je die nou niet, dan kun je de zoete aardappel natuurlijk gewoon in blokjes snijden en mee laten garen in de curry.

Zoete aardappel noedels met broccoli curry (5)

Zoete aardappel noedels met broccoli curry

Voor 4 personen:

  • 3 zoete aardappels
  • 1 broccoli
  • 1 pot Milde curry pasta Patak’s
  • 200 gr kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 ml kokosmelk
  • 50 ml water
  • 1 pot kikkererwten
  • 50 gr cashewnoten
  • Verse koriander
  • Olijfolie om in te bakken

Nodig: spiraalsnijder, pan met dikke bodem, koekenpan

Bereiden: Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon en verwijder bij de paprika de steel en de zaadjes en snij deze fijn.

De kipfilet snij je in blokjes.

Snij de roosjes van de broccoli af. Schil de zoete aardappels en maak hier met een spiraalsnijder noedels van. Heb je geen spiraalsnijder, maak dan kleine blokjes van de aardappel, ongeveer 1 x 1 cm.

Verwarm wat olie in de pan met dikke bodem en fruit hier de ui en 4 tot 5 eetlepels currypasta in aan. Doe de paprika erbij en pers 1 teen knoflook uit boven de pan. Voeg dan 50 ml water toe en schep goed door, laat even zachtjes koken tot het water verdampt is.

Schep nu de kipfilet in de pan en bak even kort aan.

Schenk de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Na 5 minuten voeg je de broccoliroosjes toe, deze koken mee in de curry tot ze gaar zijn.

Spoel de kikkererwten af onder de kraan en voeg ze toe aan de broccoli curry.

Verwarm in de koekenpan wat olijfolie. Doe de zoete aardappel noedels in de pan en roerbak deze ongeveer 5 minuten, totdat de noedels zacht zijn. Pers nog een teen knoflook erbij uit.

Schep de noedels door de broccoli curry en strooi de cashewnoten erdoor. Maak de zoete aardappel noedels met broccoli curry af met wat verse koriander!

Zoete aardappel noedels met broccoli curry (6)

Ga je aan de slag met een recept dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Volg Mind Your Feed opFacebook|Twitter|Bloglovin|Instagram|Pinterest

Deze blogpost betreft een samenwerking metPatak’s. Lees mijndisclaimer.

Zoete aardappel noedels met broccoli curry (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated:

Views: 5797

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.