Knolselderij pompoensoep met kip (2024)

11

Door Mind Your Feed aanDiner

Ja, goedemorgen, ik leef nog hoor! Het was hier de afgelopen weken een beetje stil… I know! Dat had alles te maken met niet lekker in het ritme kunnen komen. En daar maar gewoon eens aan toegeven. En dus niet luisteren naar al die‘moetjes’die ik in mijn hoofd natuurlijk wel continu hoorde. Al sinds dat ik terug ben van vakantie had ik moeite om mijn draai weer te vinden. Toen de kids weer naar school waren, was dat eigenlijk nog niet veel beter. En toen ik vorige week een weekje zonder dehusband thuis was, besloot ik dat het tijd was voor een kleine break. Rust in mijn hoofd, om van daaruit weer aan de slag te gaan. Dat is aardig gelukt, ik maakte bijvoorbeeld deze heerlijke knolselderij pompoensoep met kip klaar. Een perfecte maaltijdsoep voor herfstige dagen!

Knolselderij pompoensoep met kip (2)

Het was niet zo dramatisch als het klinkt hoor. Maar al voor de vakantie was ik me 10 slagen in de rondte aan het werken om alles op tijd af te krijgen. Om alle to-do lijstjes af te strepen en alle mailtjes die ik nog had staan, te beantwoorden. Misschien heb ik wel iets te veel genoten van het niks doen op vakantie, want bij terugkomst kwam ik maar niet echt op gang. Gelukkig heb ik dan de mogelijkheid om daar ook even de tijd voor te nemen. Uiteindelijk komt namelijk alles goed, forceren werkt dan bij mij nooit zo.

Achter de schermen was ik nog wel bezig met allerlei klusjes die ook bij mijn blog horen. Maar eigenlijk had ik pas afgelopen week echt weer eens zin om de keuken in te duiken. En hoewel het toch nog best aardig nazomer weer is, wilde ik aan de slag met een herfstig recept. De pompoenen lagen me iedere keer zo aan te kijken… Deze keer een heerlijke romige variant met knolselderij. En doordat ik er kip en kidneybonen aan toevoegde, is het ook nog eens een stevige maaltijdsoep geworden. Ideaal voor doordeweekse dagen!

Knolselderij pompoensoep met kip (3)

Knolselderij pompoensoep met kip

Voor 1 flinke pan soep

  • 1 kleine pompoen
  • 1 knolselderij
  • 200 gr kipfilet
  • 250 gr rode kidneybonen
  • 1 kleine aardappel
  • 1 rode ui
  • 1/2 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 lt water
  • 1 bouillonblokje
  • flinke scheut olijfolie
  • 2 tl oregano
  • 1 tl chilivlokken
  • peper
  • zout
  • pompoenpitten

Nodig;

bakplaat, bakpapier, soeppan, extra pan, staafmixer

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Zet de ‘extra’ pan met water en een bouillonblokje op het vuur en breng aan de kook.

Maak de pompoen schoon en snij in parten van ongeveer 1 cm. Leg deze op de bakplaat, schenk hier een flinke scheut olijfolie overheen en bestrooi met oregano, chilivlokken, peper en zout. Schuif voor 20 minuten de oven in.

Doe de kipfilet in zijn geheel in de pan met kokend water en laat het water koken tot de kip gaar is. Controleer met 2 vorken of je het vlees uit elkaar kunt trekken. Draai het vuur uit en schep de kip uit de pan. Gooi de bouillon niet weg!

Schil en snipper ondertussen de ui. Maak de rode peper en knoflook schoon en snij fijn. Schil de aardappel en knolselderij en snij in grove stukken.

Verwarm in de soeppan wat olijfolie en fruit hier de ui in aan. Voeg de rode peper en knoflook toe en bak kort mee.

Doe dan de aardappel en knolselderij in de pan, roer alle ingrediënten door elkaar en schenk voorzichtig de bouillon bij de groenten. Wellicht heb je nog wat extra water nodig, kijk hoe dit voor jou werkt.

Breng aan de kook. Als de aardappel en knolselderij gaar zijn, mag het vuur uit.

Haal de pompoen uit de oven en voeg deze toe aan de soeppan. Gebruik de staafmixer om een gladde knolselderij pompoensoep te maken.

Pluk de kipfilet met 2 vorken uit elkaar, zodat je smalle reepjes krijgt.

Spoel de rode kidneybonen in een vergiet af onder de kraan. Voeg samen met de kipfilet toe aan de soeppan en laat nog even mee warmen.

Serveer de knolselderij pompoensoep met wat pompoenpitten en verse peterselie als garnering. Eventueel nog een broodje erbij en de maaltijd is compleet!

Knolselderij pompoensoep met kip (4)

Ga je aan de slag metdit recept voor knolselderij pompoensoep met kip? Dan vind ik het leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de #mindyourfeednl of tag mij (@MindYourFeedNL) in jouw bericht!

Wil je mijn receptenin je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor denieuwsbrief.

Volg Mind Your Feed opFacebook|Twitter|Bloglovin|Instagram|Pinterest

Knolselderij pompoensoep met kip (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated:

Views: 5769

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.