Geniet na van de fantastische inhaalactie Albon op Ricciardo en Ocon (2024)

Er gebeurt ontzettend veel in de wereld van de Formule 1. Zowel op als naast de grid zijn er constant nieuwe ontwikkelingen, verhalen en geruchten. Omdat niet alles op juistheid kan worden gecontroleerd of in aanmerking komt voor een losstaand nieuwsartikel, heeft GPFans de rubriek 'F1 Shorts' geïntroduceerd.

'); }

F1 Shorts

Sort by:

6h ago

19:11

Fantastische inhaalactie Albon op Ricciardo en Ocon

Het hoogtepunt van een spectaculaire F1 Grand Prix van Canada, was de inhaalactie van Alexander Albon van Williams aan het einde van het rechte stuk voor de laatste twee bochten. Zowel Daniel Ricciardo als Esteban Ocon waren slachtoffer van de inhaalactie van Albon.

09 Jun

15:43

F1-supportrace vroegtijdig gefinisht door zware crash en kapotte muur

De zondag in Canada staat niet alleen in het teken van de Formule 1, maar ook van de Porsche Carrera Cup. De Formule 3 en Formule 2 ontbreken in Montreal, maar Loek Hartog en zijn collega's waren wel aanwezig. De race, die in regenachtige omstandigheden plaatsvond, was echter vroegtijdig voorbij door een stevige crash. Hartog won de race wel.

09 Jun

13:09

VIDEO | De rondjes van Russell en Verstappen naast elkaar

George Russell wist in Canada de pole position te pakken met een 1:12.000. Max Verstappen reed precies dezelfde tijd, maar omdat hij deze op een later moment reed, vertrekt hij vanaf de twee plek. De rondjes waren uiteindelijk op de stopwatch hetzelfde, maar de sectoren laten wel wat verschillen zien. Formula1.com heeft de rondes dan ook even naast elkaar gezet.

08 Jun

19:40

FIA besluit: 'no further action' voor Piastri na incident in

Oscar Piastri krijgt geen waarschuwing of straf na zijn incident tijdens VT3. Volgens de FIA hield hij zich niet aan de Race Director Event Notes, maar was dit omdat hij werd beïnvloed door andere auto's. Geen waarschuwing of straf dus voor de Australiër.

08 Jun

14:45

Kovalainen deelt goed nieuws na openhartoperatie

Voormalig Formule 1-coureurHeikki Kovalainen heeft tien weken geleden eenopenhartoperatie en kan melden dat het naar omstandigheden prima gaat. Het herstel is voor de voormalig teamgenoot van Lewis Hamilton ingezet en inmiddels kan de Fin ook weer trainen.

06 Jun

22:40

Kerbstones in Canada kleuren groen-geel als eerbetoon aan Senna

Sinds het raceweekend in Imola zijn er diverse odes aan Ayrton Senna geweest en dat zal in Canada wederom het geval zijn. In Imola zagen we Sebastian Vettel rondrijden in de McLaren waarin de Braziliaan furore wist te maken. In Monaco kwam het team van McLaren met een speciale kleurstelling voor de MCL38 en in Canada zullen de kerbstones dit weekend geel-groen zijn geverfd. Het zijn de kleuren van de Braziliaanse vlag en daarmee wil het circuit in Montreal ook haar steentje bijdragen aan het eerbetoon aan de Formule 1-legende.

06 Jun

14:54

F1 laat nog meer foto's zien van auto voor nieuwe reglementen in 2026

De FIA maakte donderdagmiddag voor het eerst bekend hoe de auto eruit gaat zien vanaf het F1-seizoen 2026, als de nieuwe reglementen worden ingevoerd. De auto's die vanaf 2026 gebruikt gaan worden, zijn 30kg lichter, 200mm korter en 100mm dunner dan de auto's die nu, in het huidige tijdperk, gebruikt worden. Daarnaast is er geen DRS meer, maar is er een 'override' system, is er active aero en hebben de auto's minder sterke vloeren. Hier nog wat meer foto's van de auto.

06 Jun

11:10

F1 geniet na van duel tussen Vettel, Pérez en Ocon

In 2017 vond de F1 Grand Prix van Canada ook plaats in Montreal, waar komend weekend wederom geracet gaat worden. Als het zo spectaculair wordt als toen, mogen de fans zich opmaken voor een leuk raceweekend. Het duel tussen Sebastian Vettel, Esteban Ocon en SergioPérez was de moeite waard.

05 Jun

16:24

FIA onthult tijd en datum van presentatie voor 2026 F1-reglementen

Het Formule 1-seizoen van 2026 komt steeds dichterbij. De technische reglementen gaan op de schop en het zijn vooral de power units die gaan worden aangepakt. Het vermogen van de auto's zal veel meer van de elektromotor moeten komen in plaats van de verbrandingsmotor. De reglementen zijn tot nu toe een work-in-progress geweest, maar zeer binnenkort zal de FIA de definitieve technische reglementen bekendmaken. Om precies te zijn zal dat morgen (donderdag 6 juni) gebeuren om 15:30 uur Nederlandse tijd.

04 Jun

15:49

F1 deelt lijst met coureurs die eerste zege hebben geboekt in Canada

Veel coureurs hebben in het verleden hun eerste F1-zege geboekt in Canada. F1 zet een paar van deze coureurs op een rijtje, en er staan een paar grote namen tussen.

04 Jun

14:00

Pirelli onthult bandenkeuze voor de drie races na Canada

Bandenleverancier Pirelli heeft de bandenkeuze voor de drie races na Montreal. Het Formule 1-spektakel keert na Canada terug in Europa en zal dan in Barcelona gaan racen. Op het Spaanse circuit wordt er voor de 'harde' kant van het spectrum gekozen met de C1, C2 en de C3. Het raceweekend erna zal er op de Red Bull Racing worden geracet en daar wordt dan weer de zachte kant van het spectrum gekozen met de C3, C4 en C5. Voor Silverstone neemt Pirelli de bandenkeuze mee als in Spanje, dus we krijgen dan de C1, C2 en de C3 te zien.

02 Jun

19:57

Onder meer VeeKay crasht tijdens chaotische IndyCar-race in Detroit

Om te zeggen dat de IndyCar-race in Detroit op zondagavond chaotisch en rommelig verliep, is een understament. Er waren meerdere cautions en momenten waarop de race stil werd gelegd. Onder meer Rinus VeeKay, die goed aan de race begon, was een slachtoffer en spinde na een inhaalactie. De Nederlander eindigde uiteindelijk mede hierdoor buiten de top tien.

02 Jun

16:41

Red Bull blikt terug op GP Canada 2022: Lambiase praat hele race tegen zichzelf

Volgend weekend staat de F1 Grand Prix van Canada op het programma, een race die in 2022 door Verstappen gewonnen werd. De Nederlander kon zelf echter niks zeggen over de boardradio, waardoor Gianpiero Lambiase tijdens de race alleen tegen zichzelf zou praten tijdens de Grand Prix. Red Bull blikt terug.

02 Jun

12:33

Formule 1 blikt terug op Kubica en Canada

Robert Kubica heeft er door de jaren heen een bijzondere relatie op nagehouden met de Grand Prix van Canada. In 2007 had hij één van de meest shockerende en grootste crashes uit de moderne Formule 1-tijd, alvorens hij één jaar later aan het langste eind trok in Montreal.

01 Jun

19:28

Hülkenberg wijst favoriete baan aan: "Erg vloeiend"

Het circuit van Spa-Francorchamps of Circuit Suzuka, het zijn vaak banen die hoog op het lijstje van de rijders staan, zo niet één van de favorieten. Dat geldt niet voorNico Hülkenberg die uit de doeken doet dat hetCircuit Gilles Villeneuve in Canada zijn favoriete baan is.

Geniet na van de fantastische inhaalactie Albon op Ricciardo en Ocon (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Errol Quitzon

Last Updated:

Views: 6674

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Errol Quitzon

Birthday: 1993-04-02

Address: 70604 Haley Lane, Port Weldonside, TN 99233-0942

Phone: +9665282866296

Job: Product Retail Agent

Hobby: Computer programming, Horseback riding, Hooping, Dance, Ice skating, Backpacking, Rafting

Introduction: My name is Errol Quitzon, I am a fair, cute, fancy, clean, attractive, sparkling, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.