De EV3: compacte elektrische SUV van Kia voor het grote publiek (2024)

';

Breukelen,

23

mei

2024

|

12:00

Europe/Amsterdam

  • Compacte SUV verlegt grenzen in zijn segment met ‘Opposites United’ design en innovatief interieur met maximale ruimte, volop functionaliteit en ultiem comfort
  • Grootste bereik in segment – 600 km* – en laden van 10-80% in 31 minuten
  • Kia AI Assistant, Premium Streaming, geavanceerde assistentiesystemen en over-the-air updates
  • Volledig elektrische EV3 versnelt transitie van Kia naar een aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen

Samenvatting

Kia heeft het doek getrokken van de gloednieuwe EV3. De compacte SUV van Kia zet nieuwe normen in het segment met zijn gedurfde exterieur- en innovatieve interieurdesign dat is geïnspireerd op de EV9. De lancering van de EV3 is de volgende mijlpaal in de transitie van Kia naar een aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen. Het bereik tot 600 km*/*** en zijn snelle laadtechnologie gaat elektrisch rijden voor een nóg breder publiek bereikbaar maken.

Exterieurdesign: een gedurfd en vooruitstrevend statement

De EV3 sluit met zijn opvallende daklijn en geometrische carrosserie naadloos aan bij de 'Opposites United' designfilosofie van het merk. De combinatie van positieve en emotionele elementen en rationele en logische factoren heeft geresulteerd in een uniek design.

De Kia EV3 heeft een zeer assertieve uitstraling. De verticale koplampen die aan de uiteinden van het front zijn geplaatst, dragen bij aan de brede en zelfverzekerde looks. De nieuwe, robuuste interpretatie van de iconische Tiger Face bevat het nieuwste kenmerkende Star Map verlichtingsconcept van het merk. De verticaal geplaatste dagrijlichten benadrukken het Tiger Face-ontwerp nog meer en versterken het al zelfverzekerde karakter van de EV3.

Van opzij gezien straalt de EV3 een uitzonderlijke kracht en wendbaarheid uit door het lange, aflopende dak en de achterruit in hatchback-stijl. De ‘in elkaar grijpende’ visuele benadering van Kia is bijzonder uitgesproken, wat wordt benadrukt door de manier waarop de robuuste, vierkante wielkasten van de EV3 zijn gecombineerd met de lijnen van de spatborden. De designrichting is ook duidelijk zichtbaar in de vlakke en gladde middensectie van de carrosserie. De combinatie van ogenschijnlijk tegenstrijdige elementen levert een logisch én emotioneel ontwerp op.

De 19-inch diamantgeslepen wielen behoren tot de visueel meest opvallende elementen van de nieuwe elektrische SUV. Ze drukken de designfilosofie van het merk uit met een combinatie van unieke, geometrische graphics en een contrasterende afwerking.

De achterkant van de EV3 belichaamt zijn hightech vormtaal en de doelgerichte houding. De opvallende sierlijn benadrukt de verbinding tussen het stoere ontwerp van de C-stijl en de dynamische daklijn en versterkt het gevoel van kracht van de auto nog verder. Ook de soepele verbinding van de stijlen met de brede schouderlijnen van de auto versterkt het brede en zelfverzekerde postuur. Het ontwerp van de achterlichten is geometrisch en integreert naadloos met de achterruit.

De Kia EV3 is 4.300 mm lang, 1.850 mm breed, 1.560 mm hoog en heeft een wielbasis van 2.680 mm. Hij wordt leverbaar in negen carrosseriekleuren, waarvan er vier exclusief zijn voor dit nieuwe model: Shale Grey, Aventurine Green, Frost Blue en Terracotta.

De Kia EV3 GT-Line maakt nog meer visuele impact. De technische, verticale en horizontale graphics van deze sportieve uitvoering creëren een gedurfdere look en contrasteren met de grote, zwarte carrosseriedelen. De karakteristieke onderbumper van de EV3 GT-Line is verbonden met, en geïntegreerd in, de carrosserie. Het technische en grafische design is ook terug te zien aan de achterzijde van de auto, met een karakteristieke driehoekige vleugelconfiguratie op de onderste bumper.

“De EV3 is de perfecte belichaming van onze ‘Opposites United’ designfilosofie: speels design gecombineerd met doordachte functionaliteit. De esthetiek van de EV3 wordt verder versterkt door de keuze voor gedurfde kleuren en de toepassing van nieuwe organische materialen creëert een gevoel van energie en speelsheid”, zegt Karim Habib, Executive Vice President en Head of Kia Global Design.

EV3 GT-Line (6)

EV3 GT-Line (8)

Interieurdesign: op natuur geïnspireerde esthetiek voor maximaal comfort

De EV3 heeft een zeer ruim interieur dat comfortabel plaats biedt aan vijf personen. Door tegengestelde elementen op een precieze en eenvoudige manier naadloos te combineren, heeft Kia een zeer functioneel en effectief interieur gecreëerd met een aantrekkelijke en duurzame ambiance.

Het strakke en overzichtelijke dashboard zorgt met zijn scherpe lijnen voor een futuristisch en inspirerend gevoel van doelgerichtheid. Het 12,3-inch infotainment touchscreen wordt gecombineerd met een 5-inch touchscreen voor de klimaatregeling en een 12,3-inch cluster. Deze interface verstrekt informatie aan de bestuurder via kristalheldere graphics en op een zeer gerichte en intuïtieve manier. Het scherm strekt zich uit tot het midden van het dashboard en geeft de passagier op de voorstoel toegang tot functies zoals entertainment en navigatie.

Veel van de functies van de EV3 kunnen worden bediend met een simpele aanraking van de stuurwielknoppen, waaronder de rijmodus, de cruisecontrol, het entertainment en de navigatie. Een verdere reeks knoppen, naadloos geïntegreerd in een strook onder het centrale scherm, verschaft de controle over meerdere functies.

De bestuurder en voorpassagier worden van elkaar gescheiden door een elegante middenconsole met een schuiftafel en een flexibele opbergruimte. Het onderste gedeelte kan worden gebruikt om drankjes, snacks en zelfs kleine rugzakken op te bergen. De schuiftafel benadrukt de lounge achtige sfeer in de EV3. Samen met de meervoudig instelbare sfeerverlichting en ultracomfortabele stoelen, die zijn voorzien van USB-C opladers en een ontspanningsmodus, zorgt de schuiftafel ervoor dat de inzittenden maximaal kunnen ontspannen met hun laptop of tablet wanneer de EV3 geparkeerd staat of aan het opladen is.

Bij het ontwerpen van het interieur van de EV3 zochten de designers van Kia inspiratie in de natuur en deze aanpak heeft een aanzienlijke invloed gehad op de toegepaste kleuren en het materiaalgebruik. Het subtiel grijze interieur is geïnspireerd op de natuurlijke elementen lucht, aarde en water. Het interieur van de GT-Line is exclusief verkrijgbaar in de kleur Onyx Black.

Zoals elk nieuw model dat Kia introduceert, bevat ook de EV3 verschillende duurzame interieurmaterialen. Op het dashboard en de deurbekleding is hoogwaardige gerecyclede stof aangebracht om een ​​warm en luxueus gevoel te creëren. In een groot aantal delen van het interieur is polyethyleentereftalaat (PET)** toegepast, een van de gemakkelijkst te recyclen kunststoffen ter wereld. Het materiaal is onder meer verwerkt in de hemelbekleding, de armleuningen van de deuren, de stoelbekleding, vloermatten en de bagageruimte.

EV3 GT-Line (3)

EV3 Base (1)

EV3 Base (4)

Elektrische aandrijflijn: grote actieradius en ultrasnel laden

De nieuwe compacte elektrische SUV van Kia beschikt over een ultramoderne elektrische aandrijflijn met voorwielaandrijving. Ook de EV3 is gebaseerd op het Electric Global Modular Platform (E-GMP) met de nieuwste accutechnologie van de vierde generatie. Het standaardmodel heeft een batterij van 58,3 kWh en die van de EV3 Long Range heeft een capaciteit van 81,4 kWh.

Beide uitvoeringen zijn uitgerust met een elektromotor van 150 kW/283 Nm, die een acceleratietijd van 0-100 km/u mogelijk maakt van 7,5 seconden. De maximumsnelheid van de EV3 is 170 km/u.

Net als bij de veel grotere EV9 hebben de ingenieurs van Kia bij het ontwikkelen van de EV3 gestreefd naar het behalen van een optimale efficiency. Zo beschikt hij onder meer over een volledige 3D-afdekplaat aan de onderzijde die bijdraagt aan een indrukwekkend lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,263 Cd. En met de modernste technologie op het gebied van de Battery Management Unit (BMU) en Cell Monitoring Unit (CMU) wordt het hoogspanningsbatterijsysteem zo efficiënt mogelijk ingezet.

De EV3 Long Range heeft een verwacht bereik van maximaal 600 km** (WLTP) en het geavanceerde Vehicle Charging Management System zorgt ervoor dat de batterij in ongeveer 31 minuten van 10 tot 80 procent kan worden opgeladen.

Compact formaat en toch groots in technologie en veiligheid

Kia rust de EV3 uit met een reeks geavanceerde veiligheids-, rij-, gemaks- en laadfeatures die doorgaans voorbehouden zijn aan grotere modellen. De nieuwste elektrische SUV van Kia is dan ook een unieke propositie in zijn segment.

Tot de Advanced Driving Assistance Systems van deze compacte Kia behoren onder meer het eDTVC Electric Dynamic Torque Vectoring Control dat ervoor zorgt dat de EV3 zijn vermogen soepel en stabiel op de weg overbrengt. Het Forward Collision-Avoidance Assist, de Lane Keeping Assist, Highway Driving Assist en Reverse Parking Collision-Avoidance Assist bieden bestuurders extra ondersteuning en gemoedsrust tijdens elke rit, hoe lang of kort ook.

Met de Remote Smart Parking Assist kunnen EV3-rijders makkelijk en veilig in en uit krappe ruimtes manoeuvreren zonder dat ze in de auto hoeven te zitten. Het 12-inch Head-up Display (HUD) projecteert informatie op de voorruit om de afleiding van de bestuurder tot een minimum te beperken. De EV3 is de eerste Kia met het nieuwe i-Pedal 3.0 waarmee de bestuurder het niveau van regeneratief remmen naar eigen voorkeur kan aanpassen.

Met de EV3 introduceert Kia ook Vehicle-to-Load (V2L) in het segment van compacte, elektrische SUV’s. Met deze technologie kunnen externe apparaten zoals laptops, koelboxen of koffiezetapparaten van stroom worden voorzien. En met de Digital Key 2.0 kunnen EV3-rijders hun SUV met een smartphone of smartwatch ontgrendelen en starten. Deze digitale sleutel is ook gemakkelijk te delen met vrienden en familie.

EV3 Base (8)

EV3 Base (6)

Innovatieve technologie en digitale connectiviteit van het hoogste niveau

De nieuwe EV3 onderscheidt zich in het snel groeiende segment ook met zijn arsenaal aan connectiviteits- en entertainmentfuncties, waaronder streambare (gaming)content via de Premium Streaming-service van LG's Automotive Content Platform (ACP) dat werkt met webOS. De meeslepende ervaring wordt verder versterkt door de geluidskwaliteit van het Harman Kardon audiosysteem van de EV3, dat een ervaring biedt die lijkt op een thuisbioscoop. EV3-rijders kunnen het dashboard en het infotainmentsysteem personaliseren met verschillende, door NBA-teams geïnspireerde displaythema's. Deze thema’s tonen de kleuren, graphics en animaties van de teams en kunnen eenvoudig geselecteerd worden via de digitale Kia Connect Store. Kia breidt het aantal keuzemogelijkheden op termijn verder uit.

De EV3 is de eerste EV van Kia die is uitgerust met een AI Assistant. Deze technologie biedt nieuwe en innovatieve manieren om de functies van de EV3 direct en intuïtief te gebruiken en te bedienen, waardoor het gemak wordt vergroot en de productiviteit wordt geoptimaliseerd. Met de integratie van generatieve AI is ook de stemassistent van Kia nu nog capabeler. Generatieve AI begrijpt complexe contexten door middel van natuurlijk taalbegrip, waardoor het op natuurlijke wijze met gebruikers kan communiceren. De AI-technologie wordt in eerste instantie gelanceerd op de Zuid-Koreaanse markt en wordt op termijn ook in Europa aangeboden.

Naar verwachting vanaf de tweede helft dit jaar in Nederland

De Kia EV3 wordt medio juli gelanceerd in Korea en de Europese introductie volgt in de tweede helft van dit jaar. De Nederlandse vanafprijzen, uitrustingsdetails en technische gegevens worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.

Meer informatie is te lezen op onze website.

Bekijk de onthullingsvideo op het Kia Worldwide YouTube-kanaal.

EV3 GT-Line (1)

EV3 GT-Line (2)

EV3 GT-Line (7)

EV3 GT-Line (4)

EV3 Base (5)

EV3 Base (3)

EV3 Base (6)

EV3 Base (2)

EV3 Base (9)

Over Kia
Kia (www.kia.com) is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar. Kia loopt voorop in het bereikbaar maken van geëlektrificeerd rijden en ontwikkelt een groeiend aanbod van mobiliteitsdiensten, waar miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van maken. De slogan van het bedrijf - ‘Movement that inspires’ – staat voor de toewijding van Kia om consumenten te inspireren door middel van zijn producten en diensten.

*) Actieradius en verbruikscijfers zijn bepaald met behulp van de WLTP-meetmethode. Onder normale omstandigheden kunnen verbruikscijfers afwijken door o.a. rijstijl, snelheid, gebruik van comfort-/nevenverbruikers, buitentemperatuur, aantal passagiers/bagage en topografische omstandigheden. Lees hier meer over WLTP. De WLTP-waardes zijn onder voorbehoud van definitieve hom*ologatie.
**) Standaardkenmerken zijn onder meer het gebruik van gerecycled PET in de stoelen, hemelbekleding, vloermatten en bagageruimte. Klanten hebben in geselecteerde markten de mogelijkheid om specifieke bekledingen te kiezen, waarbij PET in het interieur en de armsteunen van de deuren wordt verwerkt. Het lichtgrijze interieur bevat geen gerecyclede stoffen. De stoelbekleding van synthetisch leer bevat ook geen PET.
***) Genoemde specificaties gelden voor de Longe Range-uitvoering

Meer nieuws

RSS feed - Meer nieuws (opens in new window) Bekijk alle headlines - Meer nieuws

De Kia EV3: compacte elektrische SUV maakt debuut op 23 mei 07 mei 2024 | 01:30 Europe/Amsterdam Kia geeft vandaag de eerste beelden vrij van de EV3, de compacte SUV die elektrisch rijden voor een nog breder publiek aantrekkelijk gaat maken.Lees meer
Kia Nederland introduceert Kia Flex: duurzaam en flexibel autorijden 06 mei 2024 | 16:22 Europe/Amsterdam Kia Nederland lanceert Kia Flex, een innovatieve abonnementsdienst die een duurzaam en flexibel alternatief biedt voor traditioneel autobezit. Kia Flex is de nieuwste dienst van het merk dat zich transformeert naar een wereldwijde aanbieder …Lees meer
Kia Charge: al meer dan 100.000 laadpas gebruikers 30 april 2024 | 17:30 Europe/Amsterdam Kia Charge is, samen met de baanbrekende elektrische modellen die het merk in de afgelopen jaren op de markt heeft gebracht, een belangrijk onderdeel van het gamma aan diensten en producten waarmee het merk zich transformeert tot een …Lees meer
De EV3: compacte elektrische SUV van Kia voor het grote publiek (2024)

FAQs

How much is the Kia EV3? ›

It has been reported that the company has priced the base model at KRW 42.08 million (roughly Rs 25.59 lakh), while the top model can be purchased at KRW 46.66 million (approx Rs 28.37 lakh).

How big is the Kia EV3? ›

What stands out is its 1.85m width, further accentuated by its wrap-around LED DRL signatures. It is 1.56m tall and has a long 2.68m wheelbase with very minimal overhangs. There is a 25L frunk under the bonnet, enough to hold the car's AC charging socket.

What is the boot space on the Kia EV3? ›

Boot space

There's 460-litres of space in the EV3's hatchback boot, which is usefully more than you get in the Volkswagen ID. 3 and Volvo EX30, although the Renault Megane E-Tech gets close.

Will the Kia EV3 come to the US? ›

Company officials confirmed that the Kia EV3 will come to the U.S., though they didn't reveal an on-sale date. We're guessing it will arrive as a 2026 model. The EV3 fits into the subcompact SUV class, though we could probably get away with calling it a hatchback based on its relatively low stance.

How much is the Kia EV3 GT? ›

Kia opens EV3 orders with a starting price of $30,700

The standard EV3 model's starting price is $30,700 (KRW 42.08 million).

Will the Kia EV3 have AWD? ›

Just like this model, the EV3 will launch with front-wheel drive only. However, a performance-focused, dual-motor, AWD-equipped GT model will join the lineup in the future. Customers will have a choice of two batteries—58.3 kWh and 81.4 kWh—with maximum range said to reach 600 km based on the WLTP test cycle.

What is the biggest Kia car made? ›

The largest Kia SUV is the Kia Telluride which seats 8 passengers. Kia also has the Carnival which is an MPV and significantly larger than the Telluride.

Who makes Kia electric batteries? ›

Kia, an affiliate of Hyundai Motor Co, has chosen batteries from CATL - Contemporary Amperex Technology Co Ltd - for its electric Niro crossover SUV in a move to expand its range of battery suppliers, Hankook Ilbo newspaper reported, citing an unnamed Kia official.

What battery brand does Kia use? ›

Kia uses Interstate batteries engineered especially for all Kia vehicles.

What is the price of Kia new model battery car? ›

Kia EV6 Ex-Showroom price ranges from ₹ 59.95 to 64.95 Lakh. Kia offers EV6 in 2 variants. The top variant of EV6 is GT Line AWD and the base variant is GT Line RWD.

What is the price of Kia EV3? ›

Kia offers four trim options at varying prices with the Standard being launched at $30,700 ( ₹25.6 lakh). The Earth trim opens at $33,400 ( ₹27.8 lakh) while the GT Line and Long Range trims are offered at $34,100 ( ₹28.4 lakh). The EV3 comes with 350 km of range on the Standard with the 58.3 kWh battery.

How big is the trunk of the Kia EV3? ›

The EV3 has a 460 L (16 cu ft) boot space which features a two-tier boot floor with over 140mm of flexibility and a frunk storage compartment of 25 L (0.88 cu ft).

How much is the Morgan EV3? ›

Starting price is a startlingly specific $53,937.98. After one electrical misstep with the EV3, it seems likely that whatever production vehicle results from the XP-1 experimentation, Morgan will get it right.

What is the most expensive Kia vehicle? ›

The most expensive Kia car in India is EV6, priced at Rs. 60.97 Lakh. Q: Which is the latest car launched by Kia? The latest car launched by Kia is Carens on 03 Apr 2024.

How much is Kia k9? ›

Kia will continue to sell its range-topping model with rear- and all-wheel drive along with a turbocharged 3.3-liter and naturally aspirated 3.8-liter V-6 engines. The big 5.0-liter V-8 NA mill was axed several years ago. Prices start at the equivalent of $43,800 and reach $64,200.

How much is Kia EV 6? ›

The Light starts at $42,600 for the 167-horsepower rear-wheel-drive variant. Models with the long-range, 225-horsepower powertrain and rear-wheel drive are priced from $45,950. The 320-horsepower, long-range all-wheel-drive version has a base price of $49,850.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated:

Views: 6180

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.